Miksi arkkitehtuurikilpailu?

Arkkitehtuurikilpailu on erinomainen menettely, kun haluat vaihtoehtoisia suunnitelmia hankkeen päätöksenteon tueksi.

Saat tavoitteidesi mukaisia suunnitelmavaihtoehtoja

Arkkitehtuurikilpailulla saat useita, korkeatasoisia suunnitelmia päätöksenteon pohjaksi. Voit vertailla erilaisten ratkaisuvaihtoehtojen ominaisuuksia – esimerkiksi ekologisuutta, toiminnallisuutta tai kustannuksia – ja valita parhaan ehdotuksen voittajaksi.

Saat valmiiksi mietityn prosessin

Sinun ei tarvitse käyttää aikaasi uuden opetteluun. Saat huippuunsa hiotun, kansainvälisestikin arvostetun prosessin. SAFAn asiantuntemus ja yli 100 vuoden kokemus kilpailujen järjestämisestä on käytettävissäsi koko kilpailun ajan.

Voit sitouttaa eri osapuolet hankkeeseen

Saat jaettua päätöksentekovastuutasi, kun asiantuntijoista koostuva tuomaristo arvioi ehdotuksia kanssasi. Samalla saat sitoutettua avainhenkilöt hankkeeseen. Kilpailu mahdollistaa myös aktiivisen vuorovaikutuksen suuren yleisön kanssa.

Hankkeesi lähtee liikkeelle nopeasti

Arkkitehtuurikilpailu valmisteluineen kestää 6-10 kuukautta. Kilpailun ratkettua suunnittelutyö on jo pitkällä ja tiedät, minkälainen lopputulos on tulossa ja mihin hintaan. Tulosten julkistamisen jälkeen voit tehdä suunnittelusopimuksen kilpailun voittajan kanssa suorahankintana.

Säästät kustannuksissa

Arkkitehtuurikilpailun järjestämisen kustannukset ovat noin 0,5-2 % hankkeen kokonaiskustannuksista. Saat keskimäärin 40-80 kilpailuehdotusta ja valtavan määrän asiantuntemusta käyttöösi kohtuullisilla kustannuksilla.

Saat hankkeelle näkyvyyttä

Arkkitehtuurikilpailut kiinnostavat niin kaupunkilaisia kuin tiedotusvälineitäkin. Kilpailuehdotuksiin tutustuu parhaimmillaan tuhansia kaupunkilaisia, ja tuloksia käsittelevät artikkelit herättävät vilkasta keskustelua.

Vältät riskejä

Yleiset arkkitehtuurikilpailut ovat kaikille avoimia, jolloin aikaavievää ja usein valitusherkkää suunnittelijoiden valintaprosessia ei tarvita. Kilpailijat myös arvostavat tuomaristojen perusteltuja päätöksiä, eikä kilpailujen tuloksista ole tehty valituksia markkinaoikeuteen.